lørdag den 19. januar 2013

Klassisk spaghetti carbonara

By Christina

I går aftes var jeg alene hjemme og tænkte, at jeg ville forkæle mig selv lidt - og når jeg skal forkæle mig selv, så SKAL der være pasta (nam!). Så jeg besluttede at lave spaghetti carbonara.

Det færdige resultat

Ingredienser (til 1-2 personer, alt efter hvor sulten man er):
2 æg
2 spsk. friskrevet parmesanost
2 spsk. pecorino ost
1 spsk. olivenolie
15 g. smør
1 fed knust hvidløg (eller hvidløgspulver)
150 g. bacon (her ville det være ideelt at bruge pancetta)
200 g. spaghetti
Evt. champignon


Sådan gør du:
Pisk æg, parmesan og pecorino sammen i en skål - hvis man er glad for ost kan man med fordel komme mere ost i end der står i ingrediens listen.


Kog spaghettien som anvist.

Varm olivenolie og smør på på en pande (evt. i en wok). Tilsæt bacon (eller pancetta), hvidløg og champignon (hvis dette ønskes). Hæld bacon, champignon og noget af fedtstoffet over i en skål, hvor der ligger et papir i, som kan suge fedtstoffet op.


Dryp pastaen af og hæld det over i panden/wok'en. Kom bacon og champignon tilbage i panden/wok'en og hæld derefter æggemassen i. Bland det hele godt sammen ved meget svag varme, så æggemassen ikke bliver til "scrambled eggs"


Smag til med salt og peber - og server med en masse parmesan :-)

Det kan klart anbefales at prøve at lave selv - namme nam, det smagte godt!! God lørdag.

// Christina

2 kommentarer:

  1. Altid en klassiker! :) Jeg plejer også nogen gange at putte ærter i, for at give det lidt "friskt".

    - Sidsel / freedom.bloggersdelight.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Uh, lyder også som en god idé! :-) det skal da helt sikkert prøves.

      Slet