mandag den 11. marts 2013

LAKS MED CREMET PERLEBYG

By Jeanette

I går havde Christina og jeg hyggeaften / lave opgave, hvilke selvfølgelig bød på at vi skulle eksperimentere med noget lækkert at spise til aften. Dette endte med denne lidt sundere version af risotto, men mindst ligeså god og cremet. Mmh. 

Så selvfølgelig skulle I lige indvies i opskriften, hvis I en dag vil lave en lækker ret, som både kan bruges som en lækker hverdagsret eller til en aften man får gæster. Opskriften er til 3-4 personer:

Perlebygrisotto:
- 2 skalotteløg
- 1-2 fed hvidløg
- Skal af en citron
- 1 spsk. olie
- evt. 1 kvist timian
- 300 perlebyg (man kan også bruge spelt eller hvedekerner)
- 3 dl hvidvin
- vand
- 40 g parmesan (vi brugte lidt mere)
- 100 g babyspinat
- olivenolie
- salt & peber

Laks
- 800 g laksefilet
- salt & peber
- Smør
- Timian
- 4-8 citronskiver

Perlebyg: Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem fint. Riv skallen af 1 citron, så man har svarende til 1 tsk. Skyl spinatbladene og lad dem dryppe af i en sigte. Riv parmesanosten. Sauter skalotteløg og hvidløg i olie uden at de tager farve. Tilsæt perlebyg, hvidvin og evt. timian. Kog hvidvinen ind til den næsten er kogt væk og tilsæt vand, så perlebyggen er dækket af godt 2 cm vand. Lad perlebyggen simre 12-20 min. til vandet er kogt ind, og kornene er møre. Tilsæt citronskal, parmesanost og lidt olivenolie. Smag byggen til med salt og peber. Vent med spinaten til retten skal serveres. 

Laks: Tænd ovnen på 180 grader. Del laksen i 4 lige store stykker. Bag dem evt. i et ovnfast fad 15 min. med lidt smør, en kvist timian og en citronskive på toppen.

Bon Appetit folkens , for det er altså virkelig godt ;)

// Jeanette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar