søndag den 23. december 2012

GUIDE: Alanya - Tyrkiet, Del 2


By Jeanette

Her er endelig min forsættelse på min Guide til en ferie i Alanya i Tyrkiet, skulle lige finde de rigtige billeder til jer og guiden ;). Første del kan I læse HER. Håber i kan bruge guiden til hvis I overvejer at skal til Alanya engang i fremtiden. Jeg selv gør i hvert fald brug af forskellige guides inden mine ferier, da jeg vil hører hvad folk anbefaler omkring det sted man skal til. Her i 2. del kommer jeg ind på aktiviteter og lidt generelt om ferie til Alanya.Aktiviteter er der masser af, samt ture til steder i nærområdet. Der er rigtig smukke kulturelle skatte ved og i Alanya. Den store borg der ligger i byen, og adskiller byen lidt, er et besøg værd. Rigtig smuk bevaret, samt man deroppe fra, får en rigtig flot udsigt udover byen. De ting som jeg gjorde og oplevede på min ferie, og som jeg vil anbefale, er:

-          Tyrkisk Bad – Hamam: Er noget de er rigtig kendte for, og som er vildt lækkert. Det består af at man kommer i sauna, to forskellige dampbade, boblebad, og derefter får man skrubbet og vasket sin krop. Til sidst bliver man smurt ind i olie og får en massage, og hvis man har lyst, en ansigtsmaske på. Jeg vil klart anbefale dette, da det er virkelig lækker forkælelses, og ikke så dyrt igen. En god ide er dog at få det gjort i starten af ferien, da man får skrubbet det døde hud af, og er derefter mere modtagelig til at optage kulør.-          Marked: Ugentlig er der et stort marked i Alanya, hvor man kan købe alle former for frugt og grønt, samt diverse kopivarer. Til disse markeder kan der virkelig pruttes med prisen, så bare forhør sig ved de forskellige, da der er altid mange boder som sælger nogle af de samme ting. Det bare at forhører sig ved sit hotel eller hos guiden om hvornår dagen er.

To af de andre både, som var på sejltur.

En skøn delfin vi så på sejlturen

En af de skønne grotter vi var inde og svømme i. 

-          Bådtur: Hvis man vil slappe helt af og en tur ud på havet, skal man tage på en tur ved en af de mange både der ligger ved havnen. Der er alle typer og størrelser af både, man kan tage på tur i. Hvis man er en stor flok af sted, kan man forhandle sig til at leje en af de små både for sig selv, og dermed får man mere fred og ro på turen. Dog nemmest uden for sæsonen. Vi var 40 fra Himmerland der havde båden for os selv.
Turen er så skøn, da den byder på masser af afslapning, solbadning og skønne svømmeture i havet. Vi prøvede ligeledes at springe fra lidt klipper og bade i nogle få grotter.

-          River Rafting: Man kan mange steder i byen, købe ture til forskellige aktiviteter. Vi købte (min bror, svigerinde, kæreste og jeg) en tur til River Rafting med firmaet Rapido igennem vores rejse bureau. Steder, hvor man river rafter, ligger et stykke fra byen, og derfor skal man forvente at kører i bus i 2 timer hver vej. Vores bus valgte så at gå i stykker i gearerne, og kørte derfor endnu langsommere, så det tog derfor 3½ time hver vej. Men da vi først kom i gang med selve aktiviteten, var det dét hele værd. Det var så sjov en oplevelse blandet med at være aktiv. Gav en kildende fornemmelse i maven, hver gang man skulle ned af et lille fald!
River Rafting her ved Alanya er meget mild, og henvender sig derfor til alle, da det på ingen tidspunkter er farligt. De guider vi havde med, var med til at gøre oplevelsen og selve turen rigtig god, da de gjorde deres bedste for at turen vildere.

Et af de hyggelige sommerhuse i bjergene

Selvfølgelig skulle jeg lige op og bestige nogle af bjergene

Og selvfølgelig skulle der tages nogle billeder med udsigt i baggrunden ;)

-          Tur I Bjergene: Der ligger en utrolig smuk natur og udsigt oppe i bjergene. Vi var på bustur op ved toppen af bjerget der ligger ved Alanya. Heroppe har tyrkerne deres sommerhuse, som de opholder sig i, når temperaturen stiger til over de 30 grader. Der var så fredelig deroppe, et skjulested hvor vi var de første turister der havde været på tur deroppe. Dejligt afbræk fra byens larm og varme.


At tage til Alanya, er både billigt og med stor chance for sol og varme. Vil dog anbefale at ikke tage dertil i sommer månederne, da der her kan blive over 50 grader nogle dage. God tid at tage der til er sidst i september/start oktober, da der her er en passende temperatur på 25-30 grader. Ligeledes er det her hvor det er nemmest at prutte prisen over 50% ned i de forskellige boder og på markeder, da turist sæsonen slutter i slut oktober/start november. Det er et godt sted at tage hen med venner eller familie, da der er noget for alle til overkommelige priser. 

// Jeanette

Ingen kommentarer:

Send en kommentar